Saeijs verruilt kleed- en directiekamers voor Rotterdamse haven: 'Was welletjes'

Saeijs verruilt kleed- en directiekamers voor Rotterdamse haven: 'Was welletjes'

Jan-Paul Saeijs speelde profvoetbal voor ADO Den Haag, Roda JC, Southampton en De Graafschap en ging daarna aan de slag als accountmanager bij ADO, maar heeft het inmiddels over een andere boeg gegooid. De 43-jarige oud-verdediger is nu werkzaam in de Rotterdamse haven, ook als accountmanager.

Saeijs was wel toe aan een nieuwe werkomgeving, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Wij leveren verpakkingsmateriaal voor de transport van groente en fruit. Leuk om te doen, hoor. Ik heb tot 2018 in de voetbalwereld rondgelopen, waarvan ook nog vijf jaar als accountmanager bij ADO Den Haag. Een mooie tijd, maar ik vond het op een gegeven moment wel welletjes."

Wel heeft hij met volle teugen genoten van zijn carrière. Saeijs ging na zijn twintigste pas van de amateurs naar de profs, maar groeide vervolgens mee met ADO. "Ik kwam er via amateurclub HVV pas op late leeftijd terecht en zou eigenlijk in het tweede beginnen, maar al snel had ik een vijfjarig contract op zak. Bij ADO heb ik gewoon heel veel meegemaakt, van laatste staan in de eerste divisie en spelen voor 150 man tot promotie naar de Eredivisie."

Nu volgt hij ADO – dat zondag speelt tegen De Graafschap, een andere ex-club van Saeijs – nog steeds op de voet: na een paar loodzware jaren en een degradatie leeft de club op, aan de hand van lokaal talent "Ik kan enorm genieten van Thomas Verheydt, in wie ik qua bewegingen een tweede Tom Beugelsdijk zie. En ik vind het ook prachtig hoe Sem Steijn zich manifesteert. Een enorm groot talent, die de club nog veel plezier gaat opleveren", merkt Saeijs. "Sowieso vind ik dat ADO dit seizoen voor de volle honderd procent voor directe promotie moet gaan, als ik zie wat voor elftal er staat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s