'Bosz krijgt tweetal terug na vertrek Guimarães: Lyon nadert akkoord met Spurs'

'Bosz krijgt tweetal terug na vertrek Guimarães: Lyon nadert akkoord met Spurs'

30-01-2022 13:27
8

Olympique Lyon staat op het punt om Bruno Guimarães te verkopen aan Newcastle United, maar heeft al twee vervangers op het oog. De club van trainer Peter Bosz wil zich versterken met Stade Brest-middenvelder Romain Faivre en Tanguy Ndombélé van Tottenham Hotspur.

Guimarães is een belangrijke schakel voor Lyon, maar hij maakt voor veertig miljoen euro plus bonussen de overstap naar Newcastle. Les Gones grepen vervolgens naast Giovani Lo Celso en Rodrigo Bentancur, maar lijken nu toch beet te hebben in de zoektocht naar een vervanger van de Braziliaanse international. Faivre komt voor vijftien miljoen euro over van competitiegenoot Brest en tekent een contract tot medio 2026, meldt Fabrizio Romano. De Franse middenvelder was dit seizoen goed voor zeven goals en vijf assists in 21 Ligue 1-duels.

Volgens Franse media is Lyon daarnaast in de race voor Ndombélé. De recordaankoop van Tottenham kon de verwachtingen nooit inlossen in Londen en mag vertrekken van manager Antonio Conte. Eerder werd hij in verband gebracht met een huurtransfer naar Paris Saint-Germain, maar daar lijkt zand in de motor te zijn gekomen. Ndombélé staat nu op huurbasis voor een terugkeer op het oude nest, schrijft Téléfoot. Hij speelde voor zijn transfer naar Spurs al voor Lyon, dat in 2019 nog zestig miljoen voor hem kreeg.