Zaakwaarnemer Fer over Bosch Felida-conflict: 'Blijf nog een jaar, zeiden ze toen'

Zaakwaarnemer Fer over Bosch Felida-conflict: 'Blijf nog een jaar, zeiden ze toen'

31 January - 08:58
42

Kevin Felida is bij FC Den Bosch één van de laatst overgebleven spelers uit het Kakhi Jordania-tijdperk, maar het huwelijk met de Brabanders dreigt in mineur te eindigen. De controleur uit Spijkenisse dreigt na dit seizoen transfervrij te vertrekken en is op de Bossche bank beland.

Voor Felida is al langere tijd sluimerende belangstelling, maar de middenvelder wil wachten op het juiste moment. Op interesse van FC Emmen is het kamp-Felida nog niet ingegaan. "FC Den Bosch wil Kevin in deze transferperiode nog verkopen om nog iets aan hem te verdienen. Maar wij willen daar niet aan meewerken omdat er geen belangstelling is van een Eredivisie-club. En Kevin wil een stap omhoog zetten", aldus zaakwaarnemer Leegreg Fer tegenover het Brabants Dagblad.

FC Den Bosch hoopt het Jordania-salaris van Felida van de loonlijst te schrappen, maar zette voor dit seizoen zelf nog een streep door een vertrek van de controleur. "Toen lag er een mooi bod uit de Eredivisie. Maar daar wilde FC Den Bosch niet aan meewerken. Blijf nog maar een seizoen hier, zeiden ze tegen Kevin", haalt Fer in herinnering. "En dan zou hij nu wel weg moeten? Toen waren zij koppig, dan zijn wij het nu."

Felida noemde de tactiek van FC Den Bosch 'kinderachtig', maar technisch manager Jan Gösgens stelt dat zijn reserverol niets te maken heeft met transferperikelen. "Stel dat Felida blijft, over een paar weken invalt en meteen twee keer scoort. Dan dwingt hij zijn plaats misschien weer af. Maar ik kan de keuze van Jack (trainer Jack de Gier, red.) nu wel begrijpen. Zo goed speelde Kevin dit seizoen niet. Scoren deed hij helemaal nog niet." Als er voor de transferdeadline geen oplossing meer komt, gaat Felida alles geven in zijn laatste maanden in De Vliert, belooft Fer. "No hard feelings richting de trainer of zo. En dan in de zomer een stap maken. Dat is de bedoeling."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s