Botman-interesse bevestigd: 'Geen club kon voldoen aan vraagprijs'

Botman-interesse bevestigd: 'Geen club kon voldoen aan vraagprijs'

31 januari - 17:59 Laatste update: 18:49
6

Sven Botman maakt het seizoen af bij Lille OSC. Er kwamen meerdere aanbiedingen binnen voor de centrale verdediger, maar Lille vond dat er te weinig geboden werd voor de Nederlandse stopper.

Dat bevestigt de zaakwaarnemer van Botman, Nikkie Bruinenberg, in gesprek met Voetbal International. "Ja, Sven Botman blijft in Frankrijk. Die vertrekt deze winter niet meer uit Lille. Er was veel interesse, er zijn biedingen gedaan door meerdere clubs. Maar uiteindelijk was er geen club die aan de vraagprijs heeft kunnen voldoen. Lille heeft besloten hem niet te verkopen."

Botman vindt het geen probleem om ook in het restant van het seizoen actief te blijven bij Lille. "Sven is kampioen geworden, speelt nu voor het eerst Champions League. Het is pas zijn tweede seizoen in een topcompetitie, bij een mooie club. Het is geen ramp om te blijven", vervolgt Bruinenberg, die aangeeft dat er voldoende interesse was en is. "Meerdere clubs hebben interesse. Eén daarvan is AC Milan."

Naast Milan werd Botman in het geruchtencircuit ook gelinkt aan Newcastle United. De Engelse club kiest naar verluidt voor Brighton & Hove Albion-verdediger Dan Burn, die voor zo'n vijftien miljoen euro de overstap maakt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!