Barcelona-transfer is afgerond: Arsenal verscheurt contract Aubameyang

Barcelona-transfer is afgerond: Arsenal verscheurt contract Aubameyang

01-02-2022 20:35
24

Het is helemaal rond: Pierre-Emerick Aubameyang heeft Arsenal definitief verruild voor FC Barcelona. De 32-jarige aanvaller maakt transfervrij de overstap Camp Nou.

Aubameyang stapte maandag op het vliegtuig naar Barcelona, maar kort na zijn aankomst in Catalonië leek hij door zijn megasalaris bij Arsenal een transfer op zijn buik te kunnen schrijven. Barça wist de onderhandelingen echter vlot te trekken en en de avonduren kwam de opvallende deal alsnog rond.

Aubameyang tekent voor anderhalf seizoen en kost Barcelona niets, omdat Arsenal zijn contract heeft verscheurd. De Gabonese spits lag nog tot medio 2023 vast in het Emirates Stadium. Het armlastige Barça betaalt naar verluidt volgend jaar het salaris dat de club nu niet kan ophoesten.

De transfer is des te opmerkelijker, omdat Aubameyang door blessures en onprofessioneel gedrag maandenlang niet in actie kwam voor Arsenal. Hij moest bovendien de Afrika Cup staken, omdat hij kampte met hartproblemen als gevolg van een coronabesmetting. De ernst daarvan is nog niet bekend.

In de zomer haalde Barcelona op de slotdag van de transferperiode Luuk de Jong binnen. De Nederlandse huurling van Sevilla leek alweer op weg naar de uitgang, maar bewees in de laatste wedstrijden zijn waarde voor trainer Xavi. Ferran Torres, Adama Traoré en Dani Alves tekenden deze winter in Camp Nou.