'Willem II sluit deal en haalt oude bekende uit Engeland verrassend terug'

'Willem II sluit deal en haalt oude bekende uit Engeland verrassend terug'

02-02-2022 09:58
34

Willem II haalt Daniel Crowley terug. Dat melden De Telegraaf en het Brabants Dagblad. De Engelse middenvelder, die tussen 2017 en 2019 al voor de Tilburgers speelde, tekent voor anderhalf seizoen, met een optie voor een extra jaar.

Crowley (24) liet in januari zijn contract bij League One-club Cheltenham Town FC ontbinden, waardoor hij ook ná het verstrijken van de transferdeadline kon tekenen bij een nieuwe club. De keuze is gevallen op Willem II.

De aanvallende middenvelder is een oude bekende: begin 2017 verruilde hij Arsenal op huurbasis voor Go Ahead Eagles, waarna Willem II hem inlijfde. Na twee jaar keerde Crowley terug naar Engeland om te gaan voetballen bij Birmingham City. Na periodes bij Hull City en Cheltenham was Crowley sinds kort transfervrij.

Willem II versterkte zich op Deadline Day met Thijs Oosting, die overkwam van AZ. Daarna bleef het rustig, maar technisch directeur Joris Mathijsen bleef oog houden voor transfervrije spelers. Na het mislopen van River Plate-aanvaller Federico Girotti pakte hij door voor Crowley.

De teller met Willem II-transfers komt daardoor op vijf. Naast Oosting werden Kilian Ludewig (gehuurd van Red Bull Salzburg), spits Jizz Hornkamp (gekocht van FC Den Bosch) en centrumverdediger Wessel Dammers (gehuurd van FC Groningen, met een optie tot koop) binnengehengeld.