Willem II strikt vierde winterversterking: 'Mijn seizoen bij AZ begon nog goed'

Willem II strikt vierde winterversterking: 'Mijn seizoen bij AZ begon nog goed'

31-01-2022 10:29 Laatste update: 10:37
16

Thijs Oosting maakt op de laatste dag van de transferperiode de overstap van AZ naar Willem II. De 21-jarige aanvaller is na Kilian Ludewig, Jizz Hornkamp en Wessel Dammers de vierde winterversterking in Tilburg.

Oosting zette maandagochtend zijn handtekening onder een contract tot medio 2026 en sluit meteen aan op de training. Bij AZ was zijn rol uitgespeeld. Oosting speelde hoofdzakelijk bij Jong AZ en moest het bij de hoofdmacht van invalbeurten hebben. Een rol als linksback zag hij niet zitten.

"Mijn seizoen begon van de zomer nog goed bij AZ, maar uiteindelijk is het niet geworden wat de club en ikzelf ervan verwachtten", reageert Oosting op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben ambitieus en wil zoals iedere voetballer minuten maken. Bij Willem II voel ik wederzijds vertrouwen en ik ben erg blij met dit lange contract."

Oosting kan uit de voeten als spits, schaduwspits en linksbuiten. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis bij RKC Waalwijk. Dat Willem II in degradatienood verkeert, is voor Oosting geen probleem. "Willem II staat niet waar de club hoort te staan. Niet lang geleden eindigde Willem II nog als vijfde. Dat zegt iets over waar de club toe in staat is en ik geloof er volledig in dat we de weg omhoog vinden."