Barça-spits Aubameyang krijgt miljoenen mee van Arsenal: 'Het doet pijn'

Barça-spits Aubameyang krijgt miljoenen mee van Arsenal: 'Het doet pijn'

02-02-2022 10:35
50

De manier waarop hij is vertrokken bij Arsenal doet Pierre-Emerick Aubameyang 'pijn'. Dat laat hij weten in een afscheidsboodschap. Arsenal geeft de nieuwe aanvaller van FC Barcelona noodgedwongen 8,4 miljoen euro mee, melden Engelse media.

Aubameyang maakte op Deadline Day met veel bombarie de overstap naar Barcelona. Hoewel de transfer nog niet officieel is gemaakt, stond de 32-jarige spits dinsdag al wel op het trainingsveld in Catalonië. Arsenal heeft zijn contract, dat liep tot medio 2023, afgekocht en geeft hem een gouden handdruk van 8,4 miljoen. Aubameyang was met een weeksalaris van 420 duizend euro de grootverdiener in het Emirates Stadium.

'Arsenal-fans, bedankt dat jullie Londen de afgelopen vier jaar mijn thuis hebben gemaakt', laat Aubameyang weten via Instagram. 'We hebben samen hoogte- en dieptepunten beleefd. Jullie steun betekende alles voor mij. De kans om prijzen te winnen en de eer om de aanvoerder van deze club te zijn, is iets wat ik voor altijd in mijn hart zal bewaren. Ik ben altijd 100 procent gefocust en toegewijd geweest, daarom doet vertrekken zonder echt afscheid pijn. Maar dat is voetbal.'

Aubameyang kwam begin december voor het laatst in actie namens Arsenal. Hij raakte door wangedrag zijn aanvoerdersband kwijt en manager Mikel Arteta besloot hem vervolgens helemaal niet meer te gebruiken. De Gabonese spits moest onlangs de Afrika Cup staken door hartproblemen als gevolg van een coronabesmetting. Hij gaat in Barcelona concurreren met onder meer Memphis Depay en Luuk de Jong.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pierre-Emerick Aubameyang (@auba)