Aubameyang prijst Xavi, oude uitspraken Barça-coach over Gabonees duiken op

Aubameyang prijst Xavi, oude uitspraken Barça-coach over Gabonees duiken op

02-02-2022 13:53 Laatste update: 14:28
10

Pierre-Emerick Aubameyang verheugt zich op zijn avontuur bij FC Barcelona. De 32-jarige aanvaller is vastbesloten om zijn steentje bij te dragen, vertelt hij in een eerste interview bij Barça TV.

"Ik ben heel trots en blij om hier te zijn", laat Aubameyang weten. "Ik wil het team helpen, dat is mijn doel. Ik zal alles geven om ervoor te zorgen dat we ons plaatsen voor de Champions League." De kans dat hij zondag al in actie komt in de topper tegen Atlético Madrid is echter klein. Aubameyang speelde op 6 december zijn laatste wedstrijd voor Arsenal, waarna hij positief testte op het coronavirus en er hartproblemen werden ontdekt.

De rappe aanvaller is wel op de weg terug en doorstond zonder problemen de medische keuring. Hij sloot dinsdag al aan bij de training van de ploeg van Xavi. "Het is geweldig om hem als coach te hebben. Hij was een fantastische speler en ik weet zeker dat hij ons als trainer ook veel zal brengen. Hij kan ons veel leren", zegt Aubameyang over Xavi. Hij voelt zich sowieso snel thuis bij Barça. "Iedereen heeft mij goed opgevangen. Ik voel mij erg goed."

Clausule
De Gabonees kwam transfervrij over van Arsenal, dat zijn contract verscheurde. Hij tekende in Camp Nou een contract tot medio 2025, al kunnen beide partijen in 2023 al afscheid van elkaar nemen. Volgens Diario Sport is de kans groot dat dit ook gebeurt en betreft het vooral een boekhoudkundig trucje. Door Aubameyang voor drieënhalf jaar vast te leggen is er minder impact op het salarisbudget, omdat zijn inkomen gespreid kan worden.

Uitspraken Xavi
Overigens duiken in Spaanse media ook uitspraken op van Xavi van twee jaar geleden. In 2020 stond Aubameyang al in de belangselling van Barça, maar het clubicoon adviseerde toen tegen zijn komst. "Mané en Aubameyang kunnen je killen in grote ruimtes. Maar Barcelona heeft spelers nodig die weten hoe ze in kleine ruimtes moeten spelen", liet Xavi destijds weten.