FC Barcelona strikt Aubameyang voor 3,5 jaar, maar bedingt wel clausule

FC Barcelona strikt Aubameyang voor 3,5 jaar, maar bedingt wel clausule

02-02-2022 12:06 Laatste update: 12:18
63

FC Barcelona heeft de komst van Pierre-Emerick Aubameyang bevestigd. De 32-jarige aanvaller tekent een contract voor liefst drieënhalf jaar, tot de zomer van 2025. Wel hebben beide partijen de mogelijkheid om in 2023 al afscheid van elkaar te nemen.

In de verbintenis is tevens een transferclausule opgenomen van honderd miljoen euro, laten de Catalanen weten. Aubameyang levert een fors deel van zijn salaris in om voor Barça te kunnen tekenen. Bij Arsenal verdiende hij zo'n vier ton per week. De Londenaren verscheurden dinsdag al zijn contract.

Aubameyang stapte maandag al op het vliegtuig naar Barcelona, maar kort na zijn aankomst leek hij door zijn megasalaris bij Arsenal een transfer op zijn buik te kunnen schrijven. Barça wist de onderhandelingen echter vlot te trekken en nu is de deal met hulp van The Gunners alsnog afgerond.

De transfer is des te opmerkelijker, omdat Aubameyang door blessures en onprofessioneel gedrag maandenlang niet in actie kwam voor Arsenal. Hij moest bovendien de Afrika Cup staken, omdat hij kampte met hartproblemen als gevolg van een coronabesmetting. De ernst daarvan is nog niet bekend.

Barça-preses Joan Laporta meent desondanks dat de club een operatie van 'Titanic-achtige proporties' heeft volbracht door Ferran Torres, Adama Traoré én Aubameyang aan te trekken. "We willen de vreugde weer terugbrengen naar Barcelona. We willen een donkere periode vol leugens afsluiten zodat het succes weer kan terugkeren", liet hij dinsdag weten.