Voormalig Feyenoord-spits Dammers: 'Die switch kwam door Fred Rutten'

Voormalig Feyenoord-spits Dammers: 'Die switch kwam door Fred Rutten'

3 februari - 08:04 Laatste update: 10:10
19

Wessel Dammers moet de defensie van Willem II stutten in de strijd tegen degradatie in de Eredivisie, maar als jeugdspeler van Feyenoord was hij nog spits. De 26-jarige aanwinst van de Tricolores, die overkwam van FC Groningen, dankt Fred Rutten.

"Die switch kwam eigenlijk door Fred Rutten, in 2014 trainer van Feyenoord", zegt Dammers tegen het Brabants Dagblad. "Hij zette me achterin. Ik moet eerlijk zeggen: in die tijd had ik als spits ook best wel wat moeite. Op trainingen liepen bijvoorbeeld verdedigers als Joris Mathijsen in m'n nek te hijgen, haha. Toen ik eind 2014 in de Europa League mocht invallen als verdediger, dacht ik: dit blijft mijn positie."

Dammers maakte het kampioensjaar van Feyenoord mee. Toch voelt het niet als zijn titel. "Ik zat bijna alle wedstrijden op de bank en was gewoon onderdeel van het team, maar ik speelde in de competitie geen seconde." Hij deed slechts één keer mee: Manchester United-uit, in de Europa League. "Op de avond voor de wedstrijd kwam trainer Giovanni van Bronckhorst naar me toe, omdat er blessures en schorsingen waren. Als je er dan toch eentje moeten spelen, dan maar deze, zei hij."

"We verloren met 4-0 en het ging allemaal zó snel, niet normaal", memoreert Dammers. "Mijn directe tegenstander? Zlatan Ibrahimovic, haha. Ik speelde best een goede wedstrijd, hij scoorde niet. Maar terugkijkend: ik was zó gefocust, dat ik achteraf gezien te weinig heb genoten van de atmosfeer en van het spelen tegen Zlatan."

Groningen
Via Fortuna Sittard kwam Dammers uiteindelijk bij FC Groningen terecht. Daar speelde de mandekker tot december alles. "Daarna ging ik uit het elftal. Om tactische redenen... Dat kwam totaal onverwachts en ik vond het ook onterecht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s