Ars: 'We zijn Eredivisie-waardig, voor ons een speler van de buitencategorie'

Ars: 'We zijn Eredivisie-waardig, voor ons een speler van de buitencategorie'

03-02-2022 16:10 Laatste update: 16:34
45

De selectie van nummer zeventien Fortuna Sittard is 'zeker Eredivisie-waardig'. Dat stelt technisch manager Sjoerd Ars, die in de winterse transferperiode een keeper, centrale verdediger, rechtsbuiten en spits aan de selectie toevoegde.

Na Michael Verrips en Jordan Botaka kwamen er op Deadline Day nog twee spelers bij in Sittard: Dimitrios Siovas en Charlison Benschop. Ars kijkt terug op 'de meest hectische transferperiode die ik heb meegemaakt'. "Maar al met al ben ik content met de spelers die we hebben kunnen halen", zegt hij tegen Voetbal International.

Aanvankelijk zette Ars hoog in. "We hebben best lang ingespeeld op namen en profielen van de buitencategorie, spelers die normaal niet naar Fortuna komen (zo was Mohamed Ihattaren was in beeld, red.). We hebben van alles geprobeerd, maar hebben gemerkt dat zulke jongens toch wel snel kijken naar de stand op de ranglijst."

"Een topfitte topper halen in de winterstop is lastig. Dan moet je al gauw twee miljoen op tafel leggen", weet Ars, die met Siovas (33) een verdediger in huis haalde die een half jaar zonder club heeft gezeten. "Maar dat is wél een speler die normaal gesproken van de buitencategorie is voor ons. Die heeft vorig jaar nog 36 wedstrijden gespeeld in La Liga, tegen alle topspitsen."