Benfica doet 20 dagen voor Ajax-thuis zaken met twee Turkse clubs tegelijk

Benfica doet 20 dagen voor Ajax-thuis zaken met twee Turkse clubs tegelijk

03-02-2022 17:54
18

Benfica heeft donderdag, twintig dagen voor zijn Champions League-clash met Ajax, via de officiële kanalen een uitgaande transfer bevestigd. Middenvelder Gedson Fernandes gaat zijn geluk in Turkije beproeven.

In de meeste Europese landen is de transfermarkt gesloten, maar in Turkije mogen clubs nog zaken doen. Besiktas – dat eerder in dit Champions League-seizoen al op Ajax stuitte – heeft Gedson vastgelegd voor volgend seizoen, maar de tweevoudig Portugees international zal eerst de huidige voetbaljaargang afmaken bij Caykur Rizespor. De nummer achttien van Turkije huurt Gedson van Benfica, voordat hij de Portugezen definitief inruilt voor Besiktas.

Een vaste waarde was Gedson overigens niet: op 25 september speelde hij tegen Vitória Guimarães zijn derde en laatste competitieduel van dit seizoen. In zijn eerste periode bij Benfica speelde hij zich nog in de kijker bij Tottenham Hotspur, maar die transfer in januari 2020 – tegelijk met Steven Bergwijn – pakte ook niet succesvol uit. Tussendoor werd de controleur al eens in Turkije gestald, bij Galatasaray.