Van Nistelrooy sluit stap naar PSV 1 niet uit: 'Er ontstaat een nieuwe situatie'

Van Nistelrooy sluit stap naar PSV 1 niet uit: 'Er ontstaat een nieuwe situatie'

04-02-2022 19:56 Laatste update: 20:05
89

Ruud van Nistelrooy sluit niet uit dat hij volgend seizoen voor de groep staat bij PSV 1. De huidige Jong PSV-trainer wordt gezien als één van de kandidaten om Roger Schmidt na dit seizoen op te volgen in het Philips Stadion.

Het Eindhovens Dagblad meldde donderdag al dat Van Nistelrooy een eerste gesprek zou hebben gevoerd met de PSV-directie over de ontwikkelingen na het nieuws dat Schmidt er na dit seizoen mee stopt. Voor de camera van ESPN geeft de Jong PSV-trainer aan dat hij niet uit durft te sluiten dat hij volgend seizoen de nieuwe trainer van de Eindhovenaren is.

"Er ontstaat nu een nieuwe situatie, ook voor de club", vertelt Van Nistelrooy in gesprek met ESPN. "Er zullen wel dingen besproken gaan worden. Ik ben wel iemand die een bepaald idee heeft hoe bepaalde dingen moeten lopen. Dat heb ik uitgesproken in december en zo sta ik erin. Er ontstaat nu een nieuwe situatie, daar kunnen we het over hebben."

Van Nistelrooy wil zich de komende tijd eerst blijven richten op zijn klus bij Jong PSV. "Ik heb in december, in een aantal interviews, aangegeven hoe mijn ideale toekomst eruit ziet. In principe zit ik nog in dat traject. Er zullen dingen besproken gaan worden. Ik heb gezegd: we hebben vrijdag en maandag een wedstrijd. Daarna kijken we verder."

Ronald Koeman zou ook op het lijstje staan bij PSV, dat al informeel contact zou hebben gezocht met de voormalig FC Barcelona-trainer. Die heeft hier nog niet op gereageerd. In het geruchtencircuit wordt ook Phillip Cocu genoemd als kanshebber om Schmidt op te volgen.