Flemming neemt stelling: 'Natuurlijk één grote grap, niet wat het hoort te zijn'

Flemming neemt stelling: 'Natuurlijk één grote grap, niet wat het hoort te zijn'

05-02-2022 23:19
24

De gedeeltelijke terugkeer van het stadionpubliek heeft Fortuna Sittard goed gedaan: thuis tegen sc Heerenveen (2-0) werd voor het eerst sinds medio oktober een wedstrijd in eigen huis gewonnen. Matchwinner Zian Flemming hoopt echter dat de maximale bezetting spoedig meer dan één derde zal zijn.

Ook de spelers van Fortuna Sittard droegen bij hun opkomst shirts met de opdruk 'stadions vol'. Flemming schaart zich achter die boodschap. "We hadden ook niet voor niets die shirts aan. Het is natuurlijk één grote grap dat het stadion niet vol mag", aldus de maker van beide Fortuna-treffers in gesprek met ESPN. "In ieder geval zijn we blij dat er nu weer iets mag, maar we moeten ook niet doen van: oh leuk, er was weer publiek. Want eigenlijk is dit totaal niet wat het hoort te zijn."

Trainer Sjors Ultee ondervond ook 'nadelen' van de bezetting op de tribunes. "Heel gek, maar als er geen publiek is, kun je als trainer continu schreeuwen en roepen. En als er wel publiek is, kun je je spelers niet bereiken." Interviewer Maarten van Os merkte fijntjes op dat Fortuna nu wel won. "Mooie conclusie, dank je wel, Maarten. Die kan ik in mijn zak steken", aldus de lachende Ultee.