Houwen verklaart opmerkelijke fout: 'Daardoor glipte bal uit m'n handen'

Houwen verklaart opmerkelijke fout: 'Daardoor glipte bal uit m'n handen'

06-02-2022 07:07
20

Jeroen Houwen is schuldbewust na zijn fout in het Eredivisie-duel van Vitesse met FC Twente. De doelman van de Arnhemmers stond op slag van rust aan de basis van de rode kaart voor Jacob Rasmussen en de 2-0.

Houwen wilde het spel hervatten met een inworp, maar dat ging verkeerd. "Ik werd gecoacht dat Dasa vrijstond. Ik wilde de bal daarnaartoe gooien en toen zag ik een speler van FC Twente verschijnen. Ik wilde de bal niet meer gooien en toen glipte de bal uit mijn handen. Gewoon slecht...", zegt de sluitpost, die in december Markus Schubert uit de basis verdreef, tegen ESPN.

Wedden

Meer odds

Het zorgde voor de beslissing in de wedstrijd, omdat Rasmussen vervolgens met zijn arm redding bracht op de doellijn en rood kreeg. Bovendien verzilverde Ricky van Wolfswinkel de penalty tegen zijn oude club. "Ik heb mijn excuses aangeboden, vooral aan Jacob", stelt Houwen. "Hij zei niks, je kan ook niet veel zeggen op zo'n moment denk ik. Iedereen maakt fouten. Het enige wat ik kan doen is mijn rug rechten en door naar de volgende wedstrijd."

Houwen noemt het bij Omroep Gelderland 'een fout op een cruciaal moment'. "Ja, op slag van rust is dit gewoon dodelijk. Dan voel je je echt wel kut. Na rust proberen we het nog om te draaien, maar dan krijg je de 3-0 om de oren."

Thomas Letsch wijst niet alleen naar Houwen. "We maakten veel te veel individuele fouten. Bij de eerste goal verdedigen we heel slecht. En dan volgt vlak voor rust de zoveelste individuele fout met een rode kaart en een penalty. Ja, dan wordt het wel heel lastig. Als je zoveel grote fouten maakt, kun je niet winnen", stelt de trainer.