Van Gangelen over '15 kilo te zware' Ihattaren: 'Twee bronnen bevestigden het'

Van Gangelen over '15 kilo te zware' Ihattaren: 'Twee bronnen bevestigden het'

06-02-2022 19:18
221

Mohamed Ihattaren moet volgens Ajax-trainer Erik ten Hag 'nog heel veel stappen zetten' voordat hij aan een rentree kan denken. ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen beaamt dit en weet te melden dat de Utrechter nog heel wat kilo's weg moet werken.

Ihattaren heeft sinds april 2021 geen officiële wedstrijd meer gespeeld en vertrok in het vorige najaar plotseling uit Italië, nadat hij door Juventus aan Sampdoria was uitgeleend. Volgens Van Gangelen is hij momenteel verre van wedstrijdfit. "Ik heb begrepen van meerdere bronnen: vijftien kilo te veel", aldus de presentator van het ESPN-programma Dit Was Het Weekend. "Ik doe meestal twee bronnen en die bevestigden het allebei… Dat is bizar, zou je kunnen zeggen toch?"

Analist Kenneth Perez weet niet wat hij hoort. "Ik geloof dat bijna niet, ik kan dat bijna niet geloven. Weet je hoe hard je je best moet doen om vijftien kilo te zwaar te zijn? En nóg beter je best doen om het kwijt te raken", aldus de Deen. De eveneens aangeschoven Kees Kwakman hoort het aan en sluit zich aan bij Ten Hag, die eerder al opriep om Ihattaren zo veel mogelijk met rust te laten. "Na anderhalf jaar Ihattaren gaan we hopelijk zo snel mogelijk van hem genieten."

Ihattaren ging onlangs individueel met Gerald Vanenburg aan de slag, flirtte met FC Utrecht, maar koos uiteindelijk voor Ajax. Daar stroomt hij in eerste instantie in het Jong-elftal in.