Boskamp begrijpt Eiting: 'Linksachter, hij wist waarschijnlijk hoe laat het was'

Boskamp begrijpt Eiting: 'Linksachter, hij wist waarschijnlijk hoe laat het was'

07-02-2022 13:57
6

Het Belgische avontuur van Carel Eiting is beperkt gebleven tot een half jaar: vlak voor de transferdeadline is zijn contract bij KRC Genk ontbonden en trok hij naar zijn oude club Huddersfield Town. Analist Jan Boskamp kijkt ervan op dat De Professor op een zijspoor belandde in Genk.

Eiting vertelde onlangs al uitgebreid aan VoetbalPrimeur over zijn verblijf in België en zijn bliksemtransfer. Zeker nadat landgenoot John van den Brom werd vervangen door de Duitse trainer Bernd Storck, kon de middenvelder moeilijk zijn ei kwijt, zag ook Boskamp. "Een Nederlandse trainer, John van den Brom, haalde hem. Wanneer die vertrekt, verandert je hele positie. Toen Storck hem als linksachter begon uit te spelen wist hij waarschijnlijk hoe laat het was", aldus de analist over Eiting, tegenover Het Belang Van Limburg.

Boskamp is gecharmeerd van de Ajax-middenvelder en begrijpt het volkomen dat hij heeft besloten om bekende grond op te zoeken. "Ik vond Eiting bij Ajax ook een goede speler. Het voetballend vermogen heeft hij altijd gehad. Ik vind het gek dat hij het niet gered heeft. Maar hij is nu bijna 24, dan moet je gewoon spelen."