'Ajax is de beste ploeg van Nederland, ze doen het geweldig in Champions League'

'Ajax is de beste ploeg van Nederland, ze doen het geweldig in Champions League'

08-02-2022 14:12
58

Vitesse ziet het bekerduel met Ajax met vertrouwen tegemoet. Hoewel de Arnhemmers niet in blakende vorm verkeren, denken trainer Thomas Letsch en Maximilian Wittek dat er woensdagavond kansen liggen in de Johan Cruijff Arena.

"Ajax-uit is de zwaarst denkbare opgave, maar we zijn scherp en gaan voor onze kans", steekt Letsch van wal op de clubsite. "Ajax staat niet alleen bovenaan in de Eredivisie, maar pakte vorig jaar ook de dubbel. In de Champions League-groepsfase imponeerden ze bovendien met achttien punten. Dat zegt allemaal genoeg", somt de Duitser op.

"Maar wij zijn nog steeds op drie fronten actief en dat zouden we graag zo houden. We willen door in de beker en moeten lef tonen om dat voor elkaar te krijgen. We weten dat zij de favoriet zijn en wij de underdog, maar er liggen altijd kansen en daar gaan we voor de volle honderd procent voor", aldus Letsch. 

De Vitesse-trainer krijgt bijval van Wittek. "Ajax is de beste ploeg van Nederland. Ze hebben vorig jaar de titel en de beker gepakt en doen het dit seizoen geweldig in de Champions League. Iedereen kent hun krachten, maar tegelijkertijd hebben wij al vaker laten zien dat we het iedereen moeilijk kunnen maken. Dat is ons recent ook twee gelukt tegen Ajax, waaronder in de bekerfinale van vorig jaar", stelt de vleugelverdediger.

Eerder dit seizoen ging Vitesse in de Eredivisie echter met 5-0 onderuit in Amsterdam. Bovendien verloren de Arnhemmers de laatste twee competitieduels met FC Groningen en FC Twente. Toch blijft Wittek hoopvol. "Zij zullen vast en zeker willen domineren, door druk te zetten en veel balbezit te hebben. Voor ons wordt het belangrijk om compact te staan, als team te verdedigen, goed op te bouwen en zowel de ruimtes als de kansen te benutten. We gaan met vertrouwen die kant op."