'Barça-transfer Azpilicueta op losse schroeven, Mazraoui het alternatief'

'Barça-transfer Azpilicueta op losse schroeven, Mazraoui het alternatief'

11-02-2022 12:27
25

Noussair Mazraoui mag zich nog altijd in de belangstelling van FC Barcelona verheugen. César Azpilicueta geldt als de eerste optie van de Catalanen, maar het is nog maar de vraag of hij kan worden losgeweekt bij Chelsea. De rechtsback van Ajax is het alternatief, meldt Marca.

Azpilicueta heeft een aflopend contract bij Chelsea, waardoor Barça gratis op de eerste rij dacht te zitten. De 32-jarige Spaanse international ziet een overstap naar Camp Nou zelf ook zitten en beide partijen hebben zelfs een mondeling akkoord. Toch kunnen The Blues roet in het eten gooien, weet Marca. De Champions League-winnaar blijkt namelijk over een eenzijdige optie te beschikken om de verbintenis met twee jaar te verlengen.

Azpilicueta probeert de clubleiding van Chelsea ervan te overtuigen om hem toch naar Barça te laten gaan, maar hij is niet van plan om veel stampij te maken. De veelzijdige verdediger is de aanvoerder van de ploeg van manager Thomas Tuchel en heeft een goede band met de club.

Mocht Azpilicueta bij Chelsea blijven, dan wil Barcelona de pijlen richten op Mazraoui, die een aflopend contract heeft in de Johan Cruijff Arena. Het is zelfs niet uitgesloten dat zowel de Chelsea- als de Ajax-back aan de slag gaat bij de Catalanen, maar dan zouden Sergiño Dest en Dani Alves wel moeten vertrekken.