KNVB straft Helmond met puntenaftrek voor niet willen spelen van wedstrijd

KNVB straft Helmond met puntenaftrek voor niet willen spelen van wedstrijd

14-02-2022 18:09
46

Supporters van Helmond Sport beleven geen prettige maandag. Eerder werd al bekend dat de club trainer Wil Boessen heeft ontheven van zijn functies en later deelde de KNVB mee dat er drie punten in mindering worden gebracht.

Dat heeft alles te maken met het niet willen spelen van de uitwedstrijd bij FC Emmen op 14 januari. Wegens een corona- en blessuregolf zei Helmond destijds geen elftal op de been te kunnen brengen. De club reisde derhalve niet naar Drenthe af. Volgens de KNVB voldeed Helmond echter niet aan bepaalde criteria die door de bond zijn opgesteld.

Zij vonden dus dat de club gewoon naar Emmen had moeten afreizen en de aanklager betaald voetbal heeft dan ook het voorstel gedaan om drie punten in mindering te brengen. Dat heeft Helmond, dat de wedstrijd tegen Emmen ook nog moet inhalen, geaccepteerd. Door de puntenaftrek staat Helmond Sport nu laatste in de Keuken Kampioen Divisie.

Tegenover het Eindhovens Dagblad zegt directeur Philippe van Esch zijn verlies te nemen. "Je kan het ook niet accepteren, maar de vraag is wat er dan gaat gebeuren. Ik denk nog steeds dat we in ons recht staan, maar voor nu hebben we gedacht: laten we ermee ophouden. We willen de relatie met de KNVB ook niet op de spits drijven."