'Ik weet vast wie de nieuwe PSV-trainer wordt, terwijl het nog niet officieel is'

'Ik weet vast wie de nieuwe PSV-trainer wordt, terwijl het nog niet officieel is'

17-02-2022 12:34
63

Phillip Cocu geldt als één van de voornaamste kandidaten om Roger Schmidt na dit seizoen op te volgen als trainer van PSV. Klaas Dijkhoff, lid van de Eindhovense raad van commissarissen, kan dat bevestigen noch ontkennen.

Dijkhoff kreeg woensdagavond bij VI Vandaag de vraag of Cocu de nieuwe trainer van PSV wordt. "Ik zou het niet weten", reageerde de voormalige politicus. "Nee, zover zijn we nog niet. De rvc gaat niet brainstormen en kwartetten over wie het wordt."

"Er zal vast een moment komen dat ik het al weet, terwijl het nog niet officieel is", vervolgt Dijkhoff, "maar dat is nog lang niet nu. Formeel beslist een raad van commissarissen niks. Zo werkt het niet."

Cocu stond tussen 2013 en 2018 aan het roer bij PSV en is nog steeds de laatste kampioenstrainer. Ruim een jaar na zijn ontslag bij Derby County is hij toe aan een nieuwe klus. "PSV weet dat ze me altijd kunnen bellen", liet hij onlangs weten aan Voetbal International. Maandagavond dook Cocu op bij Jong PSV - Jong FC Utrecht.