Schmidt vertrouwt op gelegenheidsstopper bij PSV: 'Kan deze rol goed vervullen'

Schmidt vertrouwt op gelegenheidsstopper bij PSV: 'Kan deze rol goed vervullen'

17-02-2022 18:20
20

PSV-trainer Roger Schmidt heeft tekst en uitleg gegeven over de afwezigheid van Armando Obispo tegen Maccabi Tel Aviv. De Duitser denkt dat Philipp Max de plek van Obispo goed kan opvullen.

Vanwege schorsingen en blessures moet Schmidt meerdere verdedigers missen tegen Maccabi. Het leek erop dat Obispo en Jordan Teze de enige centrale verdedigers van PSV waren die in actie konden komen, maar niets bleek minder waar: Obispo haakte daags voor de wedstrijd af. "Helaas had Armando gisteren (woensdag, red.) een ongelukkig duel op de training", legt Schmidt tegenover de clubkanalen van PSV uit.

"Hij was een beetje dizzy, waardoor hij geen optie was voor deze wedstrijd", gaat de oefenmeester verder. "We moesten een oplossing vinden, want met André Ramalho en Olivier Boscagli misten we al twee centrale verdedigers."

Vervolgens spreekt Schmidt zijn vertrouwen uit in gelegenheidsstopper Max. "Ik denk dat Philipp Max ook in staat is om deze rol te vervullen. De spelers om Philipp heen zullen hem helpen om een goede wedstrijd te spelen."