Ajax verlengt contract talent voor tweede keer in een jaar tijd: 'Niet verwacht'

Ajax verlengt contract talent voor tweede keer in een jaar tijd: 'Niet verwacht'

17 February - 20:59
109

Nog geen jaar geleden ondertekende Youri Baas zijn eerste Ajax-contract, maar de linksback heeft zijn verbintenis inmiddels alweer verlengd. Baas ligt nu tot medio 2026 vast in Amsterdam.

Baas had nog een contract tot medio 2024 bij Ajax. De landskampioen heeft besloten om te verlengen, waar de jeugdinternational ook wel oren naar had. Baas wordt daarmee beloond voor zijn prestaties van de laatste maanden: de linkspoot is uitgegroeid tot een vaste kracht in Jong Ajax en mag af en toe ruiken aan de hoofdmacht. Baas wacht nog op zijn debuut in Ajax 1.

Voor de camera van de Ajax-clubkanalen vertelt Baas dat hij blij is met zijn verlenging. "Ik had dit niet verwacht, maar het is supermooi dat dit zo is gelopen. Ik en mijn familie hebben er heel veel voor moeten laten. Anders kon ik niet staan waar ik nu sta."

Vervolgens stelt Baas zichzelf kort voor als speler. "Ik denk dat mijn kwaliteiten vooral aan de bal tot uiting komen. In het systeem van Ajax is één van mijn krachten om positite te kiezen, zowel aanvallend als verdedigend. Ook is mijn passing goed. Verdedigend kan het nog beter. Fysiek gaat het goed, ik ben veel bezig met krachttraining en mijn voeding. Het gaat de goede kant op, maar kan nog beter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s