PSV wint van pover Maccabi dankzij Gakpo, maar verzuimt afstand te nemen

PSV wint van pover Maccabi dankzij Gakpo, maar verzuimt afstand te nemen

17 februari - 20:34 Laatste update: 20:42
132

PSV heeft donderdag eenvoudig gewonnen van Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League. Cody Gakpo maakte het enige doelpunt van de wedstrijd in het Philips Stadion. Daarmee deed de ploeg van coach Roger Schmidt zichzelf eigenlijk te kort.

De Duitse oefenmeester moest puzzelen doordat na de schorsing van Olivier Boscagli en de blessure van André Ramalho ook Armando Obispo afviel centraal achterin. Het jeugdproduct kampt met een kwetsuur, waardoor Jordan Teze een duo vormde met Philipp Max. Veel deerde het de Eindhovenaren niet. PSV was heer en meester, alleen lieten kansen nog even op zich wachten in de eerste tien minuten.

De eerste beste mogelijkheid was echter meteen raak. Cody Gakpo schoot hard en laag in de hoek. PSV wilde daarna meer en was dichtbij via prima kopballen van Noni Madueke en Erick Gutiérrez, maar de reddingen van Maccabi-doelman Daniel Peretz waren minstens zo fraai. Aan de andere kant liet ook Joël Drommel zich in positieve zin gelden door een vrije trap uit de hoek te tikken, na een overtreding van Jordan Teze.

Het was één van de weinige keren dat de zeer povere Israëliërs zich aanvallend lieten zien, maar PSV verzuimde aan de andere kant om de bezoekers meer pijn te doen. Dat lukte ook Eran Zahavi niet tegen zijn oude liefde, want zijn vrije trap ging net over het doel.

Een tegenvaller voor de thuisploeg was het geblesseerd uitvallen van Phillipp Mwene. De Oostenrijkse back werd vervangen door Ritsu Doan, waarna Gutiérrez centraal achterin kwam te spelen. Het spelbeeld bleef ondertussen hetzelfde. PSV viel aan en was de betere ploeg, maar een tweede doelpunt bleef uit. Zo schoot Madueke in het zijnet, waarna hij werd vervangen door Yorbe Vertessen. 

Ook in het slot lukte het PSV niet meer om zich een betere uitgangspositie te verschaffen. Het aantal kansen bleef bovendien beperkt tot een schotje van Zahavi, een kopbal van Gutiérrez en een inzet van Joey Veerman die voorlangs ging. Door de magere 1-0 zege is het tweeluik nog niet beslist. De return in Israël is volgende week.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie