Kieft reageert op Cocu-gedrag: 'Anders goedkope manier van jezelf presenteren'

Kieft reageert op Cocu-gedrag: 'Anders goedkope manier van jezelf presenteren'

18-02-2022 20:11
87

Phillip Cocu wordt in het geruchtencircuit genoemd als een mogelijke opvolger van Roger Schmidt bij PSV na dit seizoen. De oefenmeester, sinds zijn periode bij Derby County zonder club, is de laatste weken veelvuldig te zien bij de club uit Eindhoven. Opvallend, zo vindt Wim Kieft.

Cocu gaf in een eerder interview bij Voetbal International al aan dat PSV hem altijd kan bellen, mocht de club hem nodig hebben. Vervolgens werd hij meerdere keren gespot bij de club, zo zag ook Kieft. 'Cocu wekt deze week de indruk dat hij graag Schmidt wil opvolgen als trainer van PSV", noteert Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

'Van de week verscheen hij op De Herdgang bij een wedstrijd van Jong PSV en is zijn voormalig technisch directeur Marcel Brands, met wie hij succesvol samenwerkte bij PSV, aangesteld als algemeen directeur. Donderdag zat Cocu pontificaal naast commissaris Hans van Breukelen tijdens PSV-Maccabi Tel Aviv. Dan denk je toch: één en één is twee', aldus Kieft.

Toch vraagt de voormalig aanvaller zich wel een aantal dingen af. Is Cocu écht in beeld bij PSV? 'Anders is het een goedkope manier van jezelf presenteren. Op een manier die ook niet bij de persoon Cocu past. Als hij niet in beeld is voor de vacante trainerspositie, dan moet er iemand in de organisatie van PSV z'n vinger opsteken dat dit geen handig gedrag is. Los van het gegeven of Cocu er veel wijzer van wordt om een wedstrijd te bekijken naast Van Breukelen.'