'Bayern zit in Hernández-val: spelers wijzen allemaal op salaris van 20 miljoen'

'Bayern zit in Hernández-val: spelers wijzen allemaal op salaris van 20 miljoen'

19-02-2022 13:16
31

Bayern München zit behoorlijk in zijn maag met het hoge salaris van Lucas Hernández. Onder meer clubicoon Lothar Matthäus denkt dat het inkomen van twintig miljoen euro van de Fransman voor veel spelers de grens is geworden.

Matthäus uitte eerder deze week al kritiek op Hernández, die in 2019 voor liefst tachtig miljoen euro overkwam van Atlético Madrid. Dat prijskaartje maakte de 26-jarige verdediger nog niet waar. "Lucas Hernández is een probleem", wordt de Duitse legende geciteerd door Spox. "Hij kostte tachtig miljoen euro en zou twintig miljoen euro per jaar verdienen. Andere spelers laten zich daardoor leiden."

Wedden

Meer odds

"Als Bayern een speler haalt die niet presteert zoals verwacht en zijn teamgenoten weten wat hij verdient, dan zeggen zij ook: we willen minimaal hetzelfde verdienen", vervolgt Matthäus. Volgens Spox is dat nu precies het probleem in de Allianz Arena. Naar verluidt verdiende de Franse international na zijn komst zelfs meer dan Manuel Neuer, Thomas Müller en Joshua Kimmich, voordat de clubiconen een nieuw contract tekenden. Overigens moet Der Rekordmeister met die eerste twee binnenkort weer om tafel, aangezien zij in medio 2023 transfervrij zijn.

Ondertussen bereikte Bayern met pijn en moeite een akkoord met Kingsley Coman en Leon Goretzka, maar Niklas Süle vertrekt na dit seizoen naar concurrent Borussia Dortmund. Volgens het Duitse medium zouden alle spelers tijdens de onderhandelingen hebben gewezen op het inkomen van Hernández. Kicker schreef deze week nog dat ook de gesprekken met Serge Gnabry moeizaam verlopen. 

Naast Neuer, Müller en Gnabry moet ook sterspeler Robert Lewandowski nog verlengen. Het zijn hete hangijzers. "Bayern zit in de val van Hernández. Hij heeft het salarishuis opgeblazen", beweert een insider.