PSV heeft een huurling in Duitsland: 'Kan nu niet zeggen of ik blijf'

PSV heeft een huurling in Duitsland: 'Kan nu niet zeggen of ik blijf'

19-02-2022 19:28
47

Timo Baumgartl weet nog niet voor welke club hij volgend seizoen speelt. De verdediger is door PSV verhuurd aan 1. Union Berlin en de Duitse club heeft een koopoptie. Bij PSV kwam Baumgartl niet aan de bak.

PSV nam Baumgartl in 2019 voor tien miljoen euro over van VfB Stuttgart. Hoewel hij een basisplaats had in Eindhoven, liet hij niet altijd een sterke indruk achter. Baumgartl belandde zelfs op de bank en na de komst van Roger Schmidt werd duidelijk dat een verhuurperiode het beste was.

Voor Union Berlin speelde Baumgartl achttien wedstrijden. "Ik kwam hier om wedstrijden te spelen, in de Bundesliga en Europa. Nu zijn we nog in twee competities actief en we hebben een grote kans om iets goeds te doen in de beker. Het gaat me tot nu toe redelijk goed af", zegt Baumgartl in gesprek met BILD.

Union Berlin heeft een koopoptie op Baumgartl. "Bij een huurtransfer spelen drie partijen een rol: Union, de verhurende club en ikzelf. "Ik voel me hier goed. We hebben een goed team, maar ik kan nu niet zeggen of ik blijf. Ik denk er nog over na met mijn vriendin en mijn zaakwaarnemer."

Baumgartl heeft bij PSV nog een contract tot 2024.