Betis blijft Barcelona voor en houdt CL-plek, horroravond voor Inter en De Vrij

20-02-2022 15:59 Laatste update: 20:30
15

Real Betis is voorlopig nog steeds de nummer drie van Spanje. De groenwitten uit Sevilla wonnen thuis met 2-1 van Real Mallorca en houden daardoor het jagende FC Barcelona op afstand.

Real Betis - Real Mallorca 2-1
Voorlopig is FC Barcelona nog niet de nummer drie van Spanje. Dat komt door het verrassend goed presterende Real Betis, dat ook zondagavond weer won. Op eigen veld werd met 2-1 van Mallorca gewonnen door goals van Alex Moreno en Willian José en daarmee staat Betis vast op plek drie. De voorsprong op Barça is vier punten, maar de Catalanen hebben wel nog een wedstrijd tegoed.

Internazionale - Sassuolo 0-2
Voor Stefan de Vrij, die afgelopen vrijdag nog in Amsterdam aanwezig was bij de rechtszaak die hij aanspande tegen zijn voormalig management, was de wedstrijd tegen Sassuolo er één om snel te vergeten. Niet alleen verloor hij met 0-2 door goals van Giacomo Raspadori en Gianluca Scamacca, maar ook werd een goal van de verdediger afgekeurd. Er zou in de opbouw naar de treffer hands zijn gemaakt en dus zat alles tegen voor de Nederlandse verdediger, die wel de negentig minuten vol mocht maken. Denzel Dumfries viel na rust in.

Espanyol-Sevilla 1-1
Tony Vilhena speelde 72 minuten namens de club uit Barcelona, Karim Rekik – beiden werden ooit samen Europees kampioen met Oranje O17 – ontbrak bij Sevilla, dat in de slotfase van de eerste helft op voorsprong kwam. Rafa Mir tikte bij de tweede paal een bekeken voorzet van Alejandro Gómez binnen: 0-1. Espanyol sloeg kort na rust echter terug met een rake kopbal van Sergi Darder: 1-1. Doordat Jules Koundé zich in de slotfase niet kon beheersen, eindigde Sevilla met zijn tienen en moest het genoegen nemen met het ene puntje.