VP's Elftal van de Week: top-drie levert zes spelers na bar en boos weekend

VP's Elftal van de Week: top-drie levert zes spelers na bar en boos weekend

21-02-2022 10:00
34

We begonnen het Eredivisie-weekend met een afgelasting en we eindigden met een wanvertoning rondom FC Utrecht-Vitesse. Tussendoor werd er ook gevoetbald in speelronde 23 en waren er genoeg spelers die uitblonken: VoetbalPrimeur zet elf van hen in het welverdiende zonnetje, na een koud, nat en winderig weekend.

Sonny Stevens (SC Cambuur)
De meest gepasseerde keeper van de hele Eredivisie, die echter helemaal niet zo'n slecht seizoen keept. Tegen Feyenoord kon hij weinig doen aan de 48ste, 49ste en vijftigste treffers die hij dit seizoen om de oren kreeg, verder voorkwam hij eigenhandig dat de schade nog veel groter werd voor Cambuur en voor zichzelf.

Noussair Mazraoui (Ajax)
Het moest van ver komen bij Ajax, maar de moeizame overwinning bij Willem II was uiteraard geen onverdiende. Rechtsback Mazraoui is sowieso al aan een topseizoen bezig en was zaterdag in Tilburg één van de – figuurlijk, in dit geval – drijvende krachten bij Ajax.

Danilho Doekhi (Vitesse)
De ontwikkelingen op het veld zijn na FC Utrecht-Vitesse uiteraard naar de achtergrond verdreven, maar de stormloop van het dappere Arnhemse tiental verdiende wel degelijk een bekroning. Die kwam er ook dankzij een rake kopbal van aanvoerder Doekhi, die na afloop ook met rake teksten over het wangedrag van enkele van zijn eigen fans kwam.

Jurriën Timber (Ajax)
Over stormlopen gesproken: Ajax rammelde al bijna anderhalf uur aan de poort tegen Willem II en trok dankzij een frommelgoal van Timber alsnog aan het langste eind. Niet de eerste speler die je als doelpuntenmaker verwacht, wel een fraaie beloning voor zijn ijzersterke wedstrijd in Tilburg, de zoveelste van dit seizoen.

Joey Veerman (PSV)
Vooraf kletste hij gezellig bij met zijn oude collega's van sc Heerenveen, op het veld was hij minder lief voor ze. Uitgerekend tegen zijn oude club maakte Veerman zijn eerste Eredivisie-treffer namens PSV. Bovendien was er op zijn veldspel weinig aan te merken: zijn winterse stap hogerop heeft hem goed gedaan.

Laros Duarte (FC Groningen)
Duarte verruilde Sparta voor dit seizoen al voor FC Groningen en begint zich steeds beter thuis te voelen op het Groningse middenveld. Zondag begon hij op eigen helft aan een rush tegen PEC Zwolle, die vlak voor het strafschopgebied eindigde. En de daaropvolgende vrije trap schoot hij ook maar meteen in de kruising.

Mario Götze (PSV)
De twijfels zijn er eigenlijk al sinds zijn komst naar Eindhoven, maar Götze begint steeds beslissender te worden voor PSV. Zondag stond hij op na een moeizame eerste helft tegen sc Heerenveen, waarin PSV bovendien Erick Gutiérrez, Noni Madueke én Cody Gakpo kwijt was geraakt. Maar Super Mario maakte zelf meteen de 2-1 en leidde bovendien de 3-1 in: game over.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Een inmiddels vaste gast in ons wekelijkse sterrenteam. Zijn doelpunt tegen Cambuur van zondag kwam met enig fortuin tot stand, maar het moge duidelijk zijn dat Kökcü in 2022 on fire is. Vijf goals en twee assists sinds de jaarwisseling: de start van zijn afscheidstournee in De Kuip?

Jens Odgaard (RKC Waalwijk)
In zijn tijd bij sc Heerenveen speelde hij met wisselend succes als centrumspits, bij RKC krijgt hij de vrijheid om te zwerven en blijkt hij heel wat beter te renderen. Zaterdag was hij één van de beteren op het veld tijdens NEC-RKC, met een Zlatan Ibrahimoviciaanse solo als hoogtepunt. FC Groningen en FC Utrecht hebben hem al langere tijd in het vizier, Mario Been tipte hem zelfs bij Feyenoord: het lijkt er sowieso op dat Odgaard na dit seizoen een stap hogerop kan wagen.

Isac Lidberg (Go Ahead Eagles)
Het was harken en ploeteren geblazen tijdens Lidbergs eerste maanden in Nederland. De zoon van een voormalig wereldkampioen worstelen lijkt echter het licht te hebben gezien, bewees hij tegen FC Twente met zijn tweede treffer van het seizoen. Met een heel knappe kopgoal verschalkte hij Lars Unnerstall en legde hij de basis voor een verdienstelijk gelijkspel in Enschede: waar Go Ahead vooraf ongetwijfeld voor getekend had, hoe zuur het wedstrijdverloop ook was.

Luis Sinisterra (Feyenoord)
Vorig jaar rond deze tijd zette hij zijn eerste voorzichtige stapjes op weg naar zijn topniveau, na een lange kruisbandrevalidatie, inmiddels is hij wekelijks een attractie in de Eredivisie. Zondag was het weer zover, getuige zijn schitterende afstandsknal tegen Cambuur. Wat voor Kökcü geldt, geldt ook voor zijn Colombiaanse collega: zien we hem volgend seizoen nog in De Kuip terug?