'Barcelona jaagt op defensieve versterkingen en wil Chelsea-duo gratis ophalen'

'Barcelona jaagt op defensieve versterkingen en wil Chelsea-duo gratis ophalen'

23-02-2022 10:52 Laatste update: 11:20
40

FC Barcelona heeft zijn pijlen na een geslaagde winterse transferperiode alweer gericht op aankomende zomer. Behalve een pure doelpuntenmaker is de Spaanse grootmacht op zoek naar defensieve versterkingen en daarbij komt de club uit bij Chelsea.

César Azpilicueta en Andreas Christensen moeten de achterhoede van Barcelona van nieuwe impulsen voorzien, weet SPORT. Beide Chelsea-verdedigers lopen eind juni uit hun contract, waardoor ze gratis op te halen zijn. Azpilicueta speelt al een decennium lang op Stamford Brigde en vindt het naar verluidt tijd om terug te keren naar zijn vaderland. De 25-jarige Deen zou ook openstaan voor een stap naar Camp Nou. Behalve Barça tonen ook Bayern München en Internazionale belangstelling in Christensen, maar het project van Xavi Hernández spreekt hem meer aan, weet het Spaanse medium.

Dat Barcelona naar verdedigers zoekt, is geen goed nieuws voor Sergiño Dest. De Amerikaan komt sinds de aanstelling van Xavi al minder binnen de lijnen en naar verluidt wordt hij komende zomer op de transferlijst gezet. AS Roma zou hem willen overnemen. Hij draagt een prijskaartje van twintig miljoen euro met zich mee.