PSV op rapport: door in de Conference League, maar toch drie onvoldoendes

PSV op rapport: door in de Conference League, maar toch drie onvoldoendes

24 februari - 20:45
68

Goed was het zeker niet, maar PSV plaatste zich ten koste van Maccabi Tel Aviv voor de achtste finales van de Conference League. Een 1-1 gelijkspel was voldoende om de recordkampioen van Israël van zich af te houden. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Joël Drommel – 6: zal toch wel geschrokken toegekeken hebben hoe er in de eerste twintig minuten na rust wel heel veel spelers in een geel shirt voor hem opdoken. Ook in de slotfase kreeg de PSV-goalie het nog even benauwd en moest hij zelfs vissen, maar hij deed genoeg.

Mauro Júnior – 7: wist u dat de Braziliaan eigenlijk aanvallende middenvelder is? Het zou niet gek zijn als dat niet meer tot de basiskennis van de gemiddelde Eredivisie-volger behoort, omdat Mauro steeds op andere posities speelt. Nu was het weer als rechtsback en dat deed hij prima.

Jordan Teze – 7: de verdediger, die centraal achterin stond omdat André Ramalho en Armando Obispo nog steeds afwezig zijn, oogde scherp. In defensief opzicht stond hij zijn mannetje en ook in de opbouw had Teze een acceptabele inbreng.

Olivier Boscagli – 6.5: kreeg het lastig met de jagende en beukende Stipe Perica, maar kweet zich uitstekend van zijn taak. De Fransman was degelijk en solide en dat zijn nou juist kenmerken die een centrale verdediger met zich mee moet brengen.

Philipp Max – 6.5: eindelijk zagen we de Duitse linksback weer een beetje zoals we hem gewend zijn: denderend op de linkerkant. Max was zijn plekje kwijtgeraakt aan Mauro en moet nog steeds vrezen dat de Braziliaan hem, wanneer de ziekenboeg leegstroomt, weer komt vervangen. Toch moet deze wedstrijd vertrouwen geven.

Ibrahim Sangaré – 5: de Ivoriaan viel een beetje uit de toon en dat zijn we niet van hem gewend. Sangaré verviel soms in de fouten die we vorig seizoen vaker van hem zagen. Te veel lopen met de bal en te weinig de simpele oplossing zoeken. Voelt hij de hete adem van Joey Veerman in de nek?

Érick Gutiérrez – 6: buffelend, stofzuigend en nooit opgevend: dat is hoe we Gutiérrez het liefst aan het werk zien. Een spectaculaire voetballer zal het nooit meer worden, een functionele en betrouwbare voetballer is hij des te meer.

Mario Götze – 5: met de captainsband om de pols was het aan Götze om zich na een serie van mindere wedstrijden eens te laten zien. Dat lukte weer niet. Misschien verwachten we te veel van de wereldkampioen van 2014, maar we zien te vaak een kleurloze speler. Hij kan beter.

Ritsu Doan – 7: kwam in de 4-4-2-formatie die Schmidt bedacht had vanaf de rechterkant. Dat deed Doan prima, want hij werkte hard en stichtte waar het kon gevaar. De Japanner moet alleen wel nog aan zijn rendement werken.

Noni Madueke – 7: bij afwezigheid van Cody Gakpo moesten de aanvallende impulsen van Madueke komen. Dat kwamen ze ook: de Engelsman was vooral in de eerste helft niet te houden voor de Maccabi-defensie en had zijn goal kunnen maken. Na rust viel hij, net als heel PSV, terug.

Eran Zahavi – 5: vorige week was de Israëlische spits al op zoek naar een doelpunt tegen zijn oude club en dat was nu zeker niet anders. De dertigduizend fans in het stadion adoreren Zahavi, maar zullen hopen dat hij in het shirt van hun club wat beter zal gaan spelen.

Invallers

Carlos Vinícius – x: viel na 66 minuten in voor Eran Zahavi en speelde te kort voor een beoordeling.

Bruma – x: viel na 66 minuten in voor Ritsu Doan en speelde te kort voor een beoordeling.

Yorbe Vertessen – x: viel na 75 minuten in voor Noni Madueke en speelde te kort voor een beoordeling.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie