Opluchting voor Neres en landgenoten: Brazilianen zijn Oekraïne uit

Opluchting voor Neres en landgenoten: Brazilianen zijn Oekraïne uit

27-02-2022 14:38 Laatste update: 14:42
32

David Neres is weg uit Oekraïne. De oud-Ajacied zat de laatste dagen vast in het land waar oorlog wordt gevoerd, maar is nu met andere Braziliaanse spelers aangekomen in Roemenië.

Rusland is Oekraïne enkele dagen geleden binnengevallen. Ook in Kiev, de stad waar Neres verbleef, werd er oorlog gevoerd. De Braziliaan zat vast in een hotel, omdat er geen vluchten meer vanuit Oekraïne naar Brazilië gaan.

Nu heeft Neres Oekraïne op een andere manier kunnen verlaten. Met de trein is de international samen met andere Braziliaanse spelers van Dynamo Kiev en Shakhtar Donetsk naar Roemenië gereisd. Zaterdag werd al duidelijk dat Neres en co. onderweg waren, nu zijn ze veilig aangekomen.

Eerst wilden de spelers naar verluidt niet de trein richting Roemenië pakken, maar vanwege de opstapelende problemen hebben ze toch besloten om naar het land te gaan. Het is niet duidelijk waar Neres nu precies zal verblijven

Neres deed in de afgelopen dagen een aantal hartverscheurende oproepen aan de Braziliaanse regering op Instagram, om hem en de andere Braziliaanse spelers in Oekraïne te helpen. De buitenspeler postte ook filmpjes op zijn Story, waarin oorlogsgeluiden te horen waren.