Oranje-held Krul reageert op Kepa-mislukking in Engeland: 'Groter wordt het niet'

Oranje-held Krul reageert op Kepa-mislukking in Engeland: 'Groter wordt het niet'

01-03-2022 12:38
11

Bij de faliekant mislukte invalbeurt van Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga in de League Cup-finale tegen Liverpool was de gedachte aan Tim Krul onvermijdelijk. De huidige doelman van Norwich City werd in 2014 de held van Nederland. In The Daily Mail blikt hij terug.

Kepa viel in de slotminuut van de verlenging in voor Edouard Mendy, maar stopte geen van de elf Liverpool-penalty's en schoot de 22ste strafschop hard over. Krul kan zich goed verplaatsen in zijn Spaanse collega, al verliep zijn invalbeurt een stuk succesvoller. De keeper loodste Oranje in 2014 naar de halve finale van het WK, ten koste van Costa Rica.

"Het is een beetje onwerkelijk", zegt Krul over de situatie waarin ook Kepa verzeild raakte. "Groter wordt het niet. Om met nog één minuut te gaan in de extra tijd in te vallen, met de druk van de natie op je schouders... Iedereen denkt: hij is de specialist, dus hij zal ons erdoorheen helpen."

Krul stopte twee penalty's van Costa Rica. "Ik wachtte bij de eerste (van Celso Borges, red.) iets langer dan normaal, kreeg er een hand tegen en kon gewoon niet bevatten dat de bal er alsnog inging. Daarna zei ik tegen mezelf: vergeet waar je bent, je weet wat je moet doen. Het was zenuwslopend, maar de impact was enorm. Het is gewoon een kat-en-muisspel: wie het meest in zichzelf gelooft, zal winnen."