Schreuder heeft plots luxeprobleem in Brugge: Ik zou Noa Lang op de bank zetten

Schreuder heeft plots luxeprobleem in Brugge: "Ik zou Noa Lang op de bank zetten"

01-03-2022 13:48
13

Noa Lang moet vrezen voor zijn basisplaats bij Club Brugge, dat eindelijk op stoom lijkt te komen in de Jupiler Pro League. Dat is althans de mening van de Belgische sportverslaggevers Peter Vandenbempt en Filip Joos.

Club Brugge versterkte zich in januari met Andreas Skov Olsen, Tajon Buchanan en Sargis Adamyan. Mede door hun komst kiest trainer Alfred Schreuder nu voor een 3-5-2 formatie en dat wierp tegen Antwerp (4-1) zijn vruchten af. Het trio maakt zelfs een dusdanig goede indruk dat Lang weleens het kind van de rekening kan worden in het Jan Breydelstadion.

"Tegen Antwerp was de uitvoering helemaal hoe het in Schreuder zijn hoofd zit. Zoals de allergrootste ploegen in Europa vanuit het balbezit oprukken, met de verdedigers hoog opgeschoven, hoge pressing, snelle recuperatie...", steekt de Belgische oud-international Gert Verheyen van wal bij Sporza. Vooral nieuwelingen Skov Olsen en Buchanan vielen in positieve zin op als wingbacks. "Ze brachten diepgang, maakten acties...", aldus Vandenbempt.

Lang vormde tegen Antwerp nog een voorhoede met Adamyan, mede doordat Charles De Ketelaere ontbrak. "Als je een echte spits wil, dan zet je Adamyan in de basis. Hij was veelbelovend. Maar als De Ketelaere fit is, speelt hij ook. Wie ik dan zou opofferen? Noa Lang zou op dit moment op de bank moeten zitten."

Joos sluit zich aan bij die keuze. "De Ketelaere zou profiteren van het beulswerk van Adamyan. En in deze opstelling heb je Denis Odoi en Mats Rits nodig."