PEC-icoon Van Polen wil ook voor zestiende (!) seizoen gaan: 'Kan nog aardig mee'

PEC-icoon Van Polen wil ook voor zestiende (!) seizoen gaan: 'Kan nog aardig mee'

01-03-2022 20:58 Laatste update: 02-03-2022 12:20
19

PEC Zwolle weet nog niet in welke competitie het volgend seizoen speelt en zit met de nodige aflopende contracten, maar kan wel rekenen op boegbeeld Bram van Polen. De 36-jarige verdediger speelde in 2007 zijn eerste wedstrijd namens het toenmalige FC Zwolle en hoopt ook volgend seizoen actief te zijn als prof.

Van Polen geeft tegenover De Stentor toe dat hij tijdens de eerste seizoenshelft overwoog om na het seizoen te stoppen. "Na de zoveelste nederlaag, dacht ik nog wel: geen haar om mijn hoofd dat ik nog een jaartje ga voetballen. Maar inmiddels is dat gekanteld", aldus de Harderwijker, die in vijftien jaar tijd tot 428 (!) officiële optredens namens PEC is gekomen.

De komst van trainer Dick Schreuder is Van Polen goed bevallen. Bovendien voelt de routinier zich nog fit. "Ik wil alles meedoen. Het gaat ook goed. Ik heb het idee dat ik nog redelijk mee kan. Op een paar wedstrijden na heb ik alles gespeeld. Bovendien zijn de resultaten van mijn testen prima." Ook als PEC degradeert, lijkt Van Polen bereid om er nog een jaartje aan vast te plakken. "Als de club tevreden is en met me door wil en ik vind het nog leuk, zie ik geen reden om niet nog een jaartje door te gaan."

Van Polen gaat in ieder geval niet meer voor een andere profclub spelen. Als hij PEC verlaat, is zijn oude amateurclub VVOG de enige optie. "Daar sta ik ook zeker voor open, ook al is 't het derde team. Maar dat is echt iets voor later. Als ik fit genoeg ben, is PEC nog gewoon mijn club."