'Als het net zo'n sfeer als tegen Ajax is, kan dat ons het laatste zetje geven'

'Als het net zo'n sfeer als tegen Ajax is, kan dat ons het laatste zetje geven'

01-03-2022 23:58
12

Andries Noppert is sinds kort de eerste keeper van Go Ahead Eagles, maar keepte al wel alle bekerwedstrijden tot dusver. De boomlange Fries kreeg tegen Almere City, Roda JC, sc Heerenveen en NEC geen enkel tegendoelpunt en mag woensdag tegen PSV proberen om dat zo te houden.

Daarmee kan hij een zelden eerder geleverde KNVB Beker-prestatie leveren, heeft De Stentor uitgezocht. Ook Harry Schellekens (NEC, 1972/1973) en Zeljko Kalac (Roda JC, 1999/2000) kregen op weg naar De Kuip geen enkele tegengoal. Noppert zou er echter mee kunnen leven als hij niet in dit rijtje komt. "Zo net werd het mij verteld, maar ik ben er niet mee bezig, joh. Als we doorgaan, is het voor mij allang goed. Als keeper is het fijn dat je de nul houdt, maar het belangrijkste is dat we een ronde verder komen, ook al winnen we met 3-1, 2-1", laat hij aan het regionale medium weten.

Zondag heeft Go Ahead alvast vertrouwen getankt, met een verrassende thuiszege op Ajax. "Dat geeft een heel goed gevoel en nu mag je doordeweeks ook nog een heel belangrijke wedstrijd spelen, om hopelijk De Kuip te halen. Of het moeilijk is om zo snel de knop om te zetten? Natuurlijk is dat lastig, dat vreet energie, maar gelukkig spelen we thuis in een volle Adelaarshorst: als het net zo’n sfeer is als tegen Ajax, ben ik ervan overtuigd dat dit het laatste zetje qua energie wel weer kan brengen."

Go Ahead en PSV trappen woensdag om 20.00 uur af in Deventer. Eén dag later spelen AZ en Ajax de tweede halve finale.