'Botman en Milan zijn al akkoord over meerjarige verbintenis en miljoenensalaris'

'Botman en Milan zijn al akkoord over meerjarige verbintenis en miljoenensalaris'

3 maart - 11:32
32

Sven Botman is dicht bij een transfer naar AC Milan. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De roze sportkrant zegt dat de verdediger zelfs al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de Rossoneri.

Botman en Milan zijn al tot een akkoord gekomen over een verbintenis voor vijf jaar en een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro netto, zo valt te lezen in de Gazzetta. Nu is het alleen nog zaak voor de Italianen om tot een vergelijk te komen met Lille. Dat probeert men in de komende weken al te bewerkstelligen, zodat de deal voor het einde van het seizoen al rond is en er niet nog kapers op de kust kunnen komen.

Er wordt met name gevreesd voor Newcastle United, dat in januari ook al een poging deed om Botman los te weken bij Lille en veel financiële mogelijkheden heeft. The Magpies zijn nu echter nog in een degradatiestrijd verwikkeld en weten dus nog niet in welke competitie ze volgend jaar actief zullen zijn. Daar wil Milan van profiteren door de deal met Lille voor Botman zo spoedig mogelijk af te ronden.

Botman beschikt nog over een contract tot medio 2025 bij Lille. In januari bood Newcastle tussen de 45 en 55 miljoen voor de centrumverdediger, maar de Franse club weigerde medewerking te verlenen. Eerder betaalden zij nog ongeveer acht miljoen euro om hem van Ajax over te nemen. Een miljoenentransfer zou goed nieuws zijn voor de Amsterdammers, aangezien zij een doorverkooppercentage bedongen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie