'Meerdere incidenten' bij Vitesse: 'Dingen gebeurd die ik nooit heb meegemaakt'

'Meerdere incidenten' bij Vitesse: 'Dingen gebeurd die ik nooit heb meegemaakt'

5 maart - 13:32
46

Sparta Rotterdam-aanvoerder Adil Auassar is woedend op de Vitesse-supporters die vrijdagavond verantwoordelijk waren voor de incidenten tijdens de wedstrijd. Zo werd Sparta-keeper Maduka Okoye belaagd, werden er projectielen op het veld gegooid en ging er een vuurwerkbom op het veld af, waarop het duel gestaakt werd.

Volgens Auassar was dat nog niet alles. De aanvoerder spreekt van 'meerdere incidenten'. "Daarna zijn er nog meer dingen gebeurd. Dingen die ik nooit heb meegemaakt in mijn carrière", reageert de 35-jarige verdediger annex middenvelder in gesprek met de NOS. "Je maakt een optelsom. Er zijn dingen gebeurd waarvan ik denk: daar moeten we keihard tegen optreden."

Volgens Auassar was het een besluit van de scheids, en niet van Sparta, om het duel definitief te staken. De Spartaan is radeloos na de gebeurtenissen in het Gelredome. "Ik ga niet zielig doen, maar we moeten echt optreden. Het gaat om de veiligheid van de jongens. Ik hoop dat we hier wat tegen gaan doen."

Auassar vindt het onder meer te gek voor woorden dat de Vitesse-supporter die het veld oprende niet werd opgepakt door stewards. "Ongekend, echt ongekend." Het duel tussen Vitesse en Sparta stond in het teken van de vrede door de Russische invasie van Oekraïne, maar daar was weinig van terug te zien. "Het zijn twee dingen die je niet kan vergelijken, maar het publiek geeft niet het juiste voorbeeld. Niet iedereen, een aantal", besluit Auassar somber.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie