'Schmidt bedankt voor aanbod van Bundesliga-club na aangekondigd PSV-vertrek'

'Schmidt bedankt voor aanbod van Bundesliga-club na aangekondigd PSV-vertrek'

8 maart - 07:13
29

Roger Schmidt heeft een toenaderingspoging van Hertha BSC afgeslagen. De nummer zestien van de Bundesliga informeerde bij de 54-jarige Duitse trainer, maar die heeft andere plannen in de zomer. Dat meldt BILD.

Schmidt vertrekt aan het einde van het seizoen bij PSV, waar hij zijn aflopende contract niet verlengt. "Het is het juiste moment om te vertrekken, denk ik. Ik zal niet tot mijn 65ste hoofdtrainer blijven, dus ik heb nog maar een paar jaar te gaan", liet hij onder meer weten. Hertha zag zijn kans schoon, maar de 'droomcoach' van de club wil op een hoger niveau actief zijn. Volgens BILD hoopt Schmidt op een club uit Engeland of Spanje.

Het Duitse medium schreef vorige maand al over de interesse van Hertha in Schmidt. De ambitieuze Berlijnse club is sinds 2019 in handen van Lars Windhorst. Hoewel de eigenaar al tientallen miljoenen euro's in de club stak, is Die Alte Dame opnieuw verwikkeld in een degradatiestrijd. Dat kost trainer Tayfun Korkut hoogstwaarschijnlijk de kop na dit seizoen. Technisch directeur Fredi Bobic zet zijn zinnen op een grote naam, maar vangt dus bot bij Schmidt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!