Titi is een superleuke en spontane gast, Ajax heeft hier een goede aan

"Titi is een superleuke en spontane gast, Ajax heeft hier een goede aan"

08-03-2022 09:35
61

Maikel van der Werff denkt dat Przemyslaw Tyton een positieve invloed zal hebben op Ajax. De Nederlandse verdediger speelde bij FC Cincinnati twee jaar samen met de 35-jarige doelman.

"Titi is een superleuke en spontane gast. Ajax heeft hier een goede aan", zegt Van der Werff in De Telegraaf. "Hij is een goede lijnkeeper, heeft onwijs goede reflexen. Ik snap de keuze voor hem. Het is lastig keepers buiten de transferperiode om te vinden. Die moet dan transfervrij zijn en met Titi verzekert Ajax zich van een absolute prof. Hij leeft er echt voor, is heel erg gefocust, soms misschien iets te", lacht de mandekker van PEC Zwolle.

Wedden

Meer odds

"Hij is mega fanatiek, ik hoor hem nog schreeuwen op trainingen", aldus Van der Werff, die een goede band had met de sluitpost. "Nu komt hij plotseling nog in Amsterdam terecht en dat is hem heel erg gegund. Hij is 35 jaar, was transfervrij en als Ajax je dan ineens nog effe belt, dat nog vol in de Champions League zit, dan heb je wel een engeltje op je schouder. Nu nog eentje op de lat, dan zal het extra goed gaan als hij er moet staan als de nood aan de man is. Daar heb ik alle vertrouwen in. Ajax heeft een goede keeper in huis gehaald en voor hem vind ik het heel mooi."

Ook Gerard Nijkamp, die de Pool in 2019 naar de Verenigde Staten haalde, noemt Tyton 'een op en top professional'. "Hij is inmiddels 35 jaar oud, maar was bij Cincinnati nog elke dag bezig om zichzelf beter te maken. Hij kent zijn plek en zal er altijd staan op momenten dat de trainer hem nodig heeft. Daarbij is hij een heel fijn persoon. Hij heeft humor en beweegt hij zich ook op een heel leuke manier binnen een groep."