'Als je afscheid hebt genomen bij Cincinnati en dan komt Ajax...'

'Als je afscheid hebt genomen bij Cincinnati en dan komt Ajax...'

08-03-2022 12:05 Laatste update: 13:17
95

Jaap Stam is positief over Przemyslaw Tyton, de doelman die door Ajax tot het einde van het seizoen is vastgelegd. Als trainer van het Amerikaanse FC Cincinnati maakte Stam Tyton mee. Hij levert een positieve recensie af.

Tyton wordt vanwege het keepersprobleem de vaste stand-in van Andre Onana. Stam is niet verrast dat Ajax bij hem is uitgekomen en looft onder meer de meevoetballende kwaliteiten van Tyton. "Daar verwachtten we destijds bij Cincinnati ook veel van in ons spel en daar heeft hij zeker stappen in gemaakt. Dat zal hij zelf kunnen beamen", zegt Stam tegen De Telegraaf.

Ajax zal in de zoektocht naar een nieuwe keeper niet over één nacht ijs zijn gegaan, zegt Stam. "Ajax is er ook de club niet naar om zomaar even een paniekbeslissing te nemen. Ze zullen meerdere opties hebben bekeken. Welke is dan de beste en haalbaar op dit moment?"

Dat Tyton bij Roda JC en PSV speelde, is volgens Stam een voordeel. Tyton vertrok onlangs uit Cincinnati, waar zijn contract afliep. Volgens Stam had hij het naar zijn zin in Amerika. "Maar als je dan afscheid hebt genomen bij Cincinnati, op een club zit te wachten en dan komt Ajax... Dan kan ik me voorstellen dat hij daar heel blij mee zal zijn. Er zullen ongetwijfeld andere clubs bij hem hebben aangeklopt, maar dit is een kans die hij met beide handen wil en zal aanpakken. Ik zou het mooi vinden als hij daadwerkelijk ook een aantal wedstrijden zal mogen spelen."