FIFA schuift Oekraïne-wedstrijd voorlopig naar juni, Polen zonder te spelen door

FIFA schuift Oekraïne-wedstrijd voorlopig naar juni, Polen zonder te spelen door

08-03-2022 21:15
31

De FIFA heeft een aantal beslissingen genomen aangaande de kwalificaties voor een WK-ticket. De wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne, oorspronkelijk gepland in maart van dit jaar, wordt voorlopig doorgeschoven naar juni. Polen krijgt een 'bye' en staat automatisch in de finale om een WK-ticket.

Polen zou in de halve finale eigenlijk gaan spelen tegen Rusland, maar de FIFA en UEFA hebben besloten om de Russische teams uit te sluiten van deelname aan toernooien. Dit vanwege de invasie in Oekraïne. De RUF, de Russische voetbalbond, is inmiddels naar het CAS gestapt om die beslissing aan te vechten. Polen gaat het in de finale van de play-offs opnemen tegen Zweden of Tsjechië, meldt de FIFA in een statement.

De wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne, oorspronkelijk gepland op 24 maart, wordt verplaatst naar de interlandperiode in juni. Een datum wordt op een later tijdstip naar buiten gebracht. De andere halve finale in 'Path A', die tussen Wales en Oostenrijk, wordt wel in de interlandperiode in maart afgewerkt.