De Visser: 'Die zouden op termijn allebei positie Daley Blind kunnen overnemen'

De Visser: 'Die zouden op termijn allebei positie Daley Blind kunnen overnemen'

08-03-2022 22:12
130

Mauro Júnior wil nog geen beslissing nemen tussen het Nederlands elftal of het nationale elftal van Brazilië. De PSV-speler gaat later dit jaar een Nederlands paspoort aanvragen, omdat hij dan vijf jaar in het land woont. Meesterscout Piet de Visser is onder de indruk van de veelzijdige Braziliaan.

Mauro Júnior speelde lang als aanvallende middenvelder, maar onder PSV-trainer Roger Schmidt speelde hij dit seizoen al als links- en rechtsback. De laatste weken stoomt de Braziliaan op langs de rechterflank. Toch ziet De Visser in Mauro een linksback en geen rechtsback. "Ik kende hem als een speelse middenvelder en aanvaller. Dan is het leuk en aardig. Ik sta ervan te kijken hoe goed en snel hij het als linksback oppakt", vertelt de scout in gesprek met De Telegraaf.

De Chelsea-scout vindt het knap dat Mauro zijn ploeggenoot Philipp Max uit de basis speelde. "Door zijn enorme inzicht is hij heel goed als hij achter de bal kan spelen. Zijn techniek en passing zijn fantastisch. Het is nu wachten op de volgende stap. Mauro Junior zal een tijdlang achtereen dit niveau moeten laten zien. En hij moet aan zijn fysiek werken. In de Premier League bijvoorbeeld zijn veel balvaardige spelers afgebrand omdat ze fysiek tekort kwamen."

Mocht Mauro in de toekomst kiezen voor het Nederlands elftal, dan verwacht De Visser dat hij een goede kans maakt om de positie van Daley Blind over te nemen. De Visser stelt dat Mauro weinig onderdoet voor AZ-back Owen Wijndal. "Die zouden op termijn allebei de positie van Daley Blind kunnen overnemen."