Derksen, Boskamp en Kuyt geschokt: 'Promes is een notoire leugenaar'

Derksen, Boskamp en Kuyt geschokt: 'Promes is een notoire leugenaar'

9 March - 10:30
0

Johan Derksen, Dirk Kuyt en Jan Boskamp reageren geschokt op het nieuws dat Quincy Promes zijn neef wilde doodsteken op een familiefeest in de zomer van 2020. De aanvaller van Spartak Moskou deed de bekentenis in afgetapte telefoongesprekken, onthulde Nieuwsuur dinsdagavond.

"Heftig", aldus Kuyt in de Champions League-uitzending van RTL7. "Het is ook heel heftig dat het zo breed wordt uitgemeten in de media. Wat mij voor alle betrokkenen heel heftig lijkt, is dat het allemaal zo lang duurt. Dit speelde vorig jaar al tijdens het EK en er is nog steeds geen uitspraak. Het zou heel fijn als nu eens duidelijk wordt wat er precies is gebeurd."

Promes gaf in afgetapte telefoongesprekken met zijn vader en moeder tot drie keer toe aan dat hij zijn heef had willen doodsteken. "Krankzinnig eigenlijk", aldus Kuyt. Ook Boskamp reageert geschokt. "Meen je dat nou?"

Ook bij VI Vandaag kwam het nieuws ter sprake. "Het ernstigste is natuurlijk dat hij al afgeluisterd werd. Je wordt blijkbaar alleen afgeluisterd als je bij ernstige criminaliteit betrokken bent", aldus Johan Derksen. "Als je nu die beelden ziet dat Promes alles categorisch ontkent, dan is het een notoire leugenaar. En ik denk ook niet dat ooit nog in Nederland een club aan die jongen begint."

Het is niet mogelijk om onder dit bericht te reageren. We vragen om jullie begrip.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s