PSV-legende komt 'beetje terug thuis' bij Genk: 'Eén van onze voetbalcoryfeeën'

PSV-legende komt 'beetje terug thuis' bij Genk: 'Eén van onze voetbalcoryfeeën'

10 March - 18:57
31

Luc Nilis wordt spitsentrainer in de jeugdopleiding van KRC Genk. De voormalig grootheid van PSV heeft een verleden in de stad, aangezien hij zijn loopbaan begon bij KFC Winterslag. De Belg gaat zijn functie als spitsentrainer combineren met het hoofdtrainerschap bij Belisia Bilzen. 

'Zo komt een van de allerbeste Limburgse voetballers ooit een beetje terug thuis', klinkt het op de clubsite van Genk. De voorbije jaren was Nilis onder meer spitsentrainer bij VVV-Venlo en Jordanië en tussen 2015 en 2018 was hij als spitsentrainer werkzaam bij PSV. 'Met Luc Nilis halen we een echt Limburgs voetbalicoon naar onze club. In het verleden hadden we al enkele gesprekken, en ik ben blij dat we nu gaan samenwerken. Ik heb zelf nooit iemand gezien met een betere traptechniek dan Luc', reageert Dimitri de Condé, Head of Football bij de Belgische club.

Nilis zelf is blij met zijn nieuwe werkgever. 'Genk is een topclub met een gewéldige jeugdacademie. Ik kijk ernaar uit om met die aanvallende talenten aan de slag te gaan, met hen aan details te werken en hen zo naar een hoger niveau te brengen.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s