Gravenberch baalt flink van Oranje-absentie: 'Heb met bondscoach gefacetimed'

Gravenberch baalt flink van Oranje-absentie: 'Heb met bondscoach gefacetimed'

12-03-2022 13:51
53

Ryan Gravenberch baalt ervan dat hij niet bij de selectie van Oranje zit voor de komende interlands. De Ajax-middenvelder pakte vrijdagavond de hoofdrol tegen SC Cambuur met twee assists en de winnende treffer in de blessuretijd (2-3).

Gravenberch geeft aan dat hij zijn prestatie van vrijdag niet ziet als een lange neus naar Louis van Gaal. "De bondscoach maakt zijn beslissingen", begint hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als je niet wordt geselecteerd, terwijl je er vaak bij hebt gezeten, komt er wel teleurstelling in je op. Ik dacht: we hebben nog vijf wedstrijden tot de interlands en daarin wil je gewoon laten zien dat je in Oranje hoort."

De Ajax-middenvelder heeft met Van Gaal gesproken over de beslissing. "Ik heb met de bondscoach gefacetimed. Hij heeft me uitgelegd waarom ik er niet bij zit. Uiteindelijk moet ik zijn keuze accepteren", stelt Gravenberch, die de details van het gesprek niet prijs wil geven. "Dat blijft tussen mij en de bondscoach. Dat is het beste, denk ik."

Gravenberch mag zich binnenkort gaan melden bij Jong Oranje, al laat hij zijn teleurstelling nog wel even doorschemeren. "Natuurlijk heb ik misschien een mindere fase gehad en kan het zijn dat ik er daarom niet bij zit, maar voor mezelf ben ik het er niet altijd mee eens."