Van Dijk, De Jong en Memphis eensgezind: 'Je hebt heel veel voor mij betekend'

Van Dijk, De Jong en Memphis eensgezind: 'Je hebt heel veel voor mij betekend'

13-03-2022 07:46
101

Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay lijken een hernieuwde samenwerking met Ronald Koeman bij het Nederlands elftal wel te zien zitten. In de uitzending van Hoge Bomen, waarin Koeman wordt geïnterviewd door presentator Jeroen van der Boom, zijn de drie Oranje-steunpilaren zeer lovend over de ex-bondscoach.

"Hey trainer, Virgil hier. Je hebt natuurlijk heel veel betekend voor mij in mijn carrière. Daar ben ik heel dankbaar voor", zegt Oranje-aanvoerder Van Dijk, die onder meer door Koeman naar Southampton werd gehaald in 2015, in het SBS 6-programma. "Je bent een geweldig mens en een geweldige trainer. Hopelijk zien we je snel op de velden."

De Jong speelde naast Oranje ook bij FC Barcelona onder Koeman. "Hey trainer, ze hebben me gevraagd om wat in te spreken. Dat doe ik natuurlijk met alle liefde. Je hebt me mijn debuut laten maken bij het Nederlands elftal, wat voor mij een droom was die uitkwam. Daarnaast hebben we persoonlijk ook een heel goede band, in ieder geval vanuit mij dan", lacht de spelmaker. "Wie weet kunnen we in de toekomst nog een keer samenwerken als trainer en speler. Dat lijkt mij in ieder geval fantastisch."

Memphis sluit zich daarbij aan. "Ronald, Memphis hier. In dit bericht wil ik je laten weten dat ik heel erg dankbaar ben dat ik je ken. Ik ben dankbaar voor de mooie momenten die ik heb meegemaakt. Als coach heb ik heel fijn met je samengewerkt, maar vooral ook als mens", stelt de aanvaller, die in het kielzog van Koeman bij Barça aan de slag ging.

Koeman waardeert de boodschap van de Oranje-sterren. "Dat zijn jongens waar je ook nu nog wel contact mee hebt." De 58-jarige trainer wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer bij Nederland, waar Louis van Gaal na het WK in Qatar afscheid neemt.