Vertrouwen in Stam: Jaap is gewoon een heel goede trainer

Vertrouwen in Stam: "Jaap is gewoon een heel goede trainer"

13 March - 08:32 Laatste update: 08:40
33

Gerard Nijkamp twijfelt niet aan de kwaliteiten van Jaap Stam. Volgens de technisch directeur van Sparta is de voormalig topverdediger absoluut een goede trainer, maar in beeld bij Sparta was hij niet.

Nijkamp gaf Stam in het seizoen 2018/2019 de kans bij PEC Zwolle. De 49-jarige coach vertrok al na een paar maanden naar Feyenoord, maar dat werd geen succes. Nijkamp haalde hem vervolgens naar het Amerikaanse FC Cincinnati.

"Jaap heeft echt het maximale eruit gehaald bij Cincinnati: dat zie je niet terug aan de resultaten, maar binnen zijn verantwoordelijkheid hij heeft hij wel écht wat neergezet", vertelt Nijkamp tegenover Voetbal International over die periode. "Jammer dat dit in de voetballerij altijd teniet wordt gedaan door de stand op de ranglijst. Jaap is gewoon een heel goede trainer."

Kort na het vertrek van Nijkamp werd Stam ontslagen door Cincinnati. De oud-international had daardoor zijn handen vrij, terwijl Sparta op zoek moest naar een opvolger van Henk Fraser. Toch heeft de technisch directeur niet aan Stam gedacht. "Nee, maar vooral omdat ik de ambitie van Jaap ken en ik weet hoe hij kijkt naar het werken in Nederland en naar het werken op het niveau van, met alle respect, Sparta. Zeg voor de toekomst nooit nooit, maar voor nu wist ik dat ik Jaap niet op de lijst hoefde te zetten."

Nijkamp kwam uiteindelijk uit bij Maurice Steijn, die komende zomer aan de slag gaat op Het Kasteel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s