Pasveer: 'Vanavond bij Ziggo, vroeg Ten Hag. Dan voel je: pas op met wat je zegt'

Pasveer: 'Vanavond bij Ziggo, vroeg Ten Hag. Dan voel je: pas op met wat je zegt'

14-03-2022 21:02
56

De momenteel geblesseerde Ajax-keeper Remko Pasveer vertelt maandagavond bij Rondo over zijn band met trainer Erik ten Hag. De ene Tukker is te spreken over de andere Tukker.

Voordat Pasveer aanschoof bij Rondo, verscheen Ten Hag voor de microfoon van Ziggo Sport. "Gek? Zo zou ik niet willen noemen. Maar keepers en linksbuitens hè? Dat is wel een apart slag volk hè?" De doelman countert. "Ik voor veel jongens zeggen dat ik de meest normale keeper ben die ze ooit hebben meegemaakt. Dat is toch een prima compliment, denk ik."

Pasveer waardeert regiogenoot Ten Hag als trainer én als mens. "Ik vind Erik heel erg direct, hij weet precies wat hij wil. Het mooie vind ik – en daar houd ik van – hij vindt de keeper echt belangrijk in de opbouw, hij wil van achteruit opbouwen onder volle druk. Maar daarin wel het extreme risico uitgesloten", vertelt hij.

Voorafgaand aan het tv-optreden van Pasveer hadden de twee ook kort contact. "Hij is bezeten in zijn werk, het is bizar hoeveel uren hij maakt: aan dingen zien, controle hebben over dingen, hij ziet alles. Hij had natuurlijk al gehoord dat ik hiernaartoe ging. Vanavond bij Ziggo? Ja, ja, ja… Dan voel je aan hem: pas op met wat je zegt. Hij wil wel controle hebben. Dat tekent hem ook wel en dat is ook de drive die hij heeft."